Sjukling igen

Jag ringde min kära kusin och förkunnade följande:
"Hej jag är sjuk och ensam och har jättetråkigt."
Då sa hon:
"vill du att jag ska komma?"

Och såklart ville jag det! Så hon lånar familjens bil och kommer över, vilket är bra. För ni kommer vällan ihåg från förra inlägget att jag är sjuk och mörkrädd? Så är fallet och nu kommer Ida så jag kan hosta lite på henne så hon kan vara sjuk nästa vecka. Hon är lika mobbad som jag och Frida och har inte lov förrns vecka 15 faktiskt. Så Frida;
VI är inte ensamma!

Sjukling

Det år så otroligt inte givande att vara sjuk. Ligga på soffan och inte göra någonting. Det är skönt att slippa skolan, men man kan ju ialf inte göra något annat. Och alla andra är i skolan, så man har inte ens någon att prata med. Det suger verkligen.
Dessutom har jag inte självdisciplin nog att plugga heller. Jag skulle verkligen vilja vara duktig på att plugga och få toppbetyg, men jag orkar inte. Jag är så trött på skolan. Hela skolan känns så oplanerad. De är sämst på att gå ut med information. Typ; hejviharrytmusfestivalom2månaderochingenvetvadsomskahändadå! jag blir galen. Sen så går en hel vecka mån-sön åt till musikalen och rytmusfestivalen, och det är inte ens säkert att vi får kompledigt, bara för att vi inte har några vanliga lektioner. Nähä, men vi kommer fortfarande hålla på med skolarbete dygnet runt i en vecka. Jag blir galen. Dessutom krockar det med Idas student, vilket inte gör det ett dugg roligare. ARGH!

Well, helgen ser ut att bil bra ialf. Jobb, spelning, jobb, fira farfar. Det blir mys.
Familjen åker till Högvålen i eftermiddag, jag kommer att sakna min mamma! Jag gillar att vara ensam hemma och så, men kanske inte i 9 dagar. Blir sjukt tomt, dessutom är jag mörkrädd, och vi har typ miljoner stora läskiga fönster där folk kan komma och titta in på en. Uschusch. Jag kommer aldrig att växa ifrån min mörkrädsla.

Snart är det påsklov ialf. Då blir det hårförlägning! Yey!
Kanske ska ta mig samman och bjuda hit lite vänner på påskafton också och bjuda på vegetarisk påskmat? Det återstår att se.

Soundtrack of my life:

Hello Saferide - Last bitter song
Black Label Society - Blood is thicker than water
No Doubt - Sunday Morning
Jack Johnson - Better togheter
Coldplay - Fix you
Hello Saferide - I thought you said summers gonna take the pain away
Kent - Beskyddaren
Celine Dion - Because you loved me
Alphaville - Forever young
Bonnie Raitt - Can't make you love me
Chaka Khan - I'm every woman
Papa Roach - Scars
Jack Johnson - The Sharing song
Kelly Clarkson - Miss Independent

Helgen

Helgen har varit Lovely, totally.

Fredag:
Eftersom jag var ledig så lovade jag mami att hjälpa till inför min fd. skolas Talangjakt. Har lillebror kvar där så mami är fortfarande engagerad. Lyckas ta mig upp för att vara i Fredrika Bremers Aula vid åtta på morgonen. Spenderar sen resten av dagen där. Träffar lite mysiga människor som man inte har träffat på länge. Sen bar det av hem till Jenny vid 5-tiden för att äta middag, pizza!
Sen tilbaka till Fredrika för att möta upp Bettan och titta på spektaklet. Träffade lite folk från gamla klassen. Sen drog vi oss hemåt och Bettan sov över.

Lördag:
Vi var tvugna att gå upp vid tio eftersom vi skulle in till stan på uppdrag global med konfirmanderna. Det var trevligt. Mycket folk. 500 konfirmander lyckades samla in 36.000 kr på en timme. Jag var ganska stolt. Sen så fick vi ledare jättefina "Utrota Hungern" tröjor också. Det var väldigt trevligt.
Efter det så mötte jag upp Nahla vid södra för att sedan gå på jakt efter ett ställe där vi kunde ta en öl innan konserten. Vi hamnade på little persia som var riktigt mysigt.
Sen bar det av till Debaser Medis för att peppa inför Bright Eyes! Var grymt bra, lite kort bara. Lovely att vara där med Nahla också! Sedan skulle vi planka på ace, men det lyckades vi inte med. Så vi tänkte att vi skulle dra till h62 istället, men där var det fullt, så vi drog hem istället. Nattbussen blidde det och en promenad i kylan från Vallavägen hem till Nahla. (har blivit förkyld pga det!)

Söndag:
Vaknade upp hemma hos Nahla och åt frukost och lite så. Sen så åkte vi tillsammans mot staden, Nahla skulle till Hökarängen på föreläsning och jag till Sandsborg för att fira min Madeleine som fyllde 18 <3. Var hur mysigt som helst. De hade dukat upp en hel buffé med efterätter, så man fick ångest när man skulle välja!
Efter det så åkte jag hemåt för att dansa linedance och på kvällen somnade jag innan 23, vilket var jätteskönt.


Annars har det inte hänt så mycket på sistonde. Börjar bli lite stressad. Det är hur mycket som helst kvar att göra innan sommarlovet, och ändå är det bara ca. 3 månader. Varav 1 vecka är lov, 1 vecka är jag i Polen och sen går 1 vecka bort när vi har musikalen+rytmusfestivalen och sen är det Kristihimmelfärd också. Jisses Amalia säger jag bara. Men det är lungt, man överlever alltid.

!

Var på inspelningen av Tack Gode Gud idag, hysteriskt. Äkta min humor. Helt klart värt att titta på.




Jag vet vilka som gillar mig, om du inte gör det, så håll käften och sluta tracka anonymt. Det är det mest patetiska och fegaste en människa kan göra. Har man något att säga, så kan man ta det face to face. Jag bryr mig inte om folk som sprider rykten, eller folk som pratar skit, men vill du säga något till mig så gör det då oanonymt eller inte alls. Bara för att du egentligen vill vara som jag!

Annars då? Åt veganskt hela dagen igår. Jag är så duktig. Ska försöka ha en vegandag i veckan. Har jag mer kommer mamma att flippa, men så småningom så.
Har repat musikal i 3 dagar, det har gått helt okej men varit ganska rörigt. Jag har ialf inte fått några hysteriska utbrott vilket jag faktiskt trodde att jag skulle få. Musikalen kommer bli sjukt bra. Hoppas så många som möjligt kan komma och kolla. Det kommer vara på Kåren 30-31/5. Underbart. Synd att jag antagligen kommer missa en föreställning dock, men jag vill inte missa Idas student för allt i världen. En av de största dagarna i livet lixx. Tur att jag fick reda på det tidigt ialf så att vi kan ha en backup plan.

Snart är det Bright Eyes! På lördag faktiskt! Jisses vad tiden går fort. Jag och Nahla <3. Ska bli sjukt kul.
Och imorrn är det dags för piercing igen. Nipple den här gången. SMÄRTA! Men Todd frågade om jag var man eller mus, och såklart är jag MAN! Det vet ju alla.

Nu är det dags att sova folks. Godnatt och på återseende!

Vattumannen.

Jag?

Vattumanen1:
Den sociala utåtriktade Vattumannen är en charmör som ingen kan motstå i längden. Hon kan lägga världen för sina fötter med hjälp av sin intelligens, sitt nytänkande och sin unika karisma. Tyvärr lyckas Vattumannen sällan samla sig tillräckligt mycket för att ta makten på jorden. Hon har en mängd idéer, visioner och projekt under utveckling ? det finns helt enkelt inte tid att bli envåldshärskare ? Kanske i nästa liv?



Vattumannen2:
Latinskt namn: Aquarius
Styrande planet: Uranus
Färger: Turkos, blått
Element: Luft

Positiva egenskaper:
* Fredsälskande
* Lojal och har många vänner
* Fördomsfri och accepterar folk som de är
* Personlig frihet och rättvisa betyder mycket
* Annorlunda, uppfinningsrik och intellektuell
* Struntar i konventioner och "allmänhetens" åsikt om honom/henne 
* Reformvänlig revolutionär

Negativa egenskaper:
* Självgod och trotsig
* Går glatt med på att förändra världen men vägrar ändra sig själv och tenderar till att benhårt hålla fast vid sina åsikter.
* Kan vara svår att nå in till, skärmar gärna av sitt rätta jag
* Osäker som äktenskapspartner
* Kan vara kylig, okänslig och distanserad inte bara när det gäller kärlek
* Trotsig, oberäknelig och rebellisk

Går bäst ihop med: Skytten, vattumannen, vågen, tvillingarna och väduren
Går sämst ihop med: Skorpionen, kräftan, stenbocken och jungfru

vad tycker du om mig? Kommentera.

Helgen

Helgen har varit bra, första jobbhelgen och allt.

Fredag:
Skola, hade bara 2 lektioner. Scemu och spec.ens, så det var lungt. Musik bara lixx. Sen gick jag och handlade mat till ugd. Hyrde film i handen och mötte Bettan på bussen. Sen till gammelgården och planera lite konf. Sen var det dags för UGD, och hör och häpna: vi var 14 stycken (ledare inräknat). Underbara människor! Lite skeptis till andakten och bordsbön märkte jag, men det är lungt. Vi är till för alla ändå. Man behöver inte vara med på just de delarna.
Efter middagen var det dags att kika på film. Vi såg "Säg att du älskar mig" och "Rent". Älskar Rent! Säg att du älskar mig var däremot hemsk!
Ida var där och fotade lite också. Hon gör ett projekt om Ungdomar i religionen typ. Så fokus på mig ;). Moahahaha. hon ska fota lite på Uppdrag Global också :). Sen så blev det ju inte så mycket övernattning av det hela, bara jag, Bettan och Aapro som sov över, men men. Sov kanske 3-4 timmar.

Lördag:
Upp tidigt efter mina få timmar av sömn, usch usch. Iväg för att jobba. Första dagen, var faktiskt lite nervös, men det gick bra. Fick lära mig kassan och sådär. Fick prismärka massa grejjer också. Var nästan inget folk, antagligen för att isen inte släppte helt förrns i fredags.
Efter jobbet åkte jag hem och duschade och sov middag. Hur skönt som helst. Sen var jag ensam hemma ett tag. Det var också sjukt skönt. Lite egen tid. Gick och lade mig tidigt också.

Söndag:
Jobbat idag också. Har inte vart några kunder alls idag så jag har bara pysslat lite. Märkt om massa varor på lagret och sådär. Tvättade några båtar också, men det var så kallt där de står så jag kunde inte vara där inne. Får väl antagligen göra det någon annan helg istället, men det är lungt.
Ska åka och dansa snart. Orkar egentligen inte. Har sjukt ont i ryggen. Mensvärk! Har inte haft det sen jag började med p-piller typ, så det är lite irriterande.

Kommande vecka är det bara arbete med musikalen som väntar. Ialf mån-ons 9-17. Torsdag ska vi spela upp GeMu-projekten så jag tänker nog vara "dödssjuk" i influensa eller något åt det hållet. Vill inte. Tänker nog åka och träna istället, det skulle vara trevligt. Kanske kan få med mig Nahla också.

Gud, märks verkligen att jag är uttråkad! haha. Palla läsa om min vecka egentligen. Men skyll er själva ^^.
Kanske skriver något intressantare någon annan dag, kanske.

(Btw så verkar en epedemi av "vegeterianism" dragit över Dalarö. Vi var 4 stycken i fredags, men det är bra! vegeterian ftw!)

Äsch.

var bor du? Smådalarö
bott utomlands? nej
flyttat antal gånger? 0
var skulle du vilja bo? har inte bestämt mig än
vilken årskurs var bäst i skolan? jag vet inte, typ 7-8
vad vill du bli när du blir äldre? ung?

UTSEENDE
hur lång är du? 178
hur mycket väger du? för mkt 
mest nöjd med? jag vet inte, helheten kanske 
minst nöjd med? min mage
skostorlek? 41
glasögon? ska ha, men orkar inte. det är dyrt 
har du några piercingar/tatueringar? Piercingar: läppen och öronen

DITT RUM
stort, litet eller mitt emellan? enormt
vilken färg på tapeterna? Chai och lammull
favoritmöbel i rummet och varför? Min säng, den är otroligt skön. 
vad vill du ändra där inne? jag vill sätta upp mina hyllor.
vad har du där inne av följande:
a) Tv? nej
b) Video/dvd? nej
c) Dator? ja
d) Stereo? nej
e) Telefon? nej
f) Högtalare? ja
g) Garderober? ja
h) Speglar? många
vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? vatten, varvet, vägen, skogen

KLÄDER
vad använder du just nu för jacka: Svart fjällräven
vad använder du just nu för skor: varierar, stövlar och vårskor.
favoritfärg på kläder: svart blandat med färgstarkt
vilka kläder skulle du vilja ha just nu: massa kläder som jag har sett överallt. shopping <3 
vad har du för jeansstorlek: 38
för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? för mycket 
favoritmärke bland kläder? h&m kanske, jag vet inte.

SENASTE PERSON SOM
sov i din säng: Jenny
du pratade med: mamma
du delade en drink med: jag delar sällan drinkar, men typ nahla.
du gick på bio med: vet inte
du gick på stan med: Jenny & Emmi
skällde på dig: typ pappa säkert
skickade ett e-mail till dig: vegan.nu

SENASTE
låt du hörde: något med hello saferide tror jag.
film du såg: hotell rwanda
sak du stal: minns inte, säkert någons penna
mat du åt: pasta med pesto och parmesan
gången du åt en 7-eleven korv: aldrig 

Vardagsliv.

Sen sist har väl ingenting hänt. Egentligen. Jag saknar Nahla, vi ses aldrig längre. Det är lite tungt.
Arbetet i NK går bra, jobbar med Saba och Jenny.
UGD imorrn, Ida ska komma och fota lite. Det blir nog trevligt. Sen så är jag lite nervös för att börja jobba på lördag. Första dagen, omgomg.
Sprang på Sus och Frida i handen, de kommer imorrn och det känns tryggt. Fina tjejer det där.
Fikade med Emmi idag också. Jag, Emmi och Jenny. Lite 9e känsla över det hela. Det kändes.. konstigt, men bra.
Tränade idag också, Irenes pass är sjuuuuukt jobbigt, men det är roligt. Kämpar på stadigt. Jag blir snyggare för varje gång ;), beach 2007 här kommer jag!

...

Idag har varit en tung dag, vi var på Lasses begravning. Det var första gången jag såg min pappa gråta.
Det kändes ganska surealistiskt. Tyckte så synd om Jonna med familj, och mysan, och erica, och alla andra.
Jag grät floder. Han var bara 10 år äldre än pappa. Tänk om min pappa dör om 10 år? nej, usch säger jag bara. Lasse-lekledare, han var ju odödlig.
"Laget före Jaget"

Jag vet att du har det bra där uppe, snart kommer ditt team upp så att det blir lite drag.
Annars har det varit en störd helg.
I fredags träffade jag Lisa, var helt underbart. Hur länge sen som helst, men vissa människor vet man bara att de alltid kommer att finnas där. Vi var ialf på båtmässan och sen hemma hos Lisa och kikade på film med Madde och Andrée. Sen var jag tvungen att gå upp sjukt tidigt i lördags för att det var dags för konf igen. Var bara 4 stycken där, det var sämst.
Lördag kväll var galen. Samma människor som alltid som förstör festen, men det var jätteroligt att får träffa massa människor som jag inte har sett på typ 1½ år. Galet, vissa personer blir bara sötare och sötare.
Sov bort hela söndagen med Bettan, sen var det linedance. Sen var helgen slut. Det går så fort.

WTF?!

http://abortnej.se/
Vad tänker de med?

Vad är det för värld vi lever i när jag måste berätta att jag inte är abortmotståndare bara för att jag är kristen? Vad har världen för syn på bl.a. kristna då?
Jag tror på kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp. När ska världen förstå.
Bränn vatikanen, de ger kristna dåligt rykte.

Hemma igen

Österrike var najs. Inte som jag hade tänkt mig, men otroligt trevlig. Mysigt att spendera lite kvalitetstid med min Melissa.
Sammanfattningsvis så var snön kass, det var konstigt väder och utgången var sjabbig, men det blev en bra resa ändå. Har köpt spritspermier, bacardi kokos och 2 liter vin. Det är najs.

Kom hem igårnatt. Det var skönt att sova i min egen säng igen.
Idag har jag gjort absolut ingenting. Legat på soffan bara. Nu på kvällen åt jag tacos med the family. Hur lyckligt lottad är jag inte som har en fungerande family?
Sen har jag pratade med Frida på telen ett tag. Så otroligt bra människa. Bästis i femman, och nu är det bannemig tid att ta upp vänskapen igen. Så lika i åsikter och sätt och allting! Underbara hon! Fast vi gick skilda vägar när vi var typ 10 så har vi utvecklats åt samma håll!
Och hey, hon har till och med blivit vegeterian och gått med i djurättsalliansen. WOHOW! Vegeterian istheshit.

Ledig imorrn förövrigt. Luncha med Bellis. Sötikussini. Det ska bli trevligt.

Förövrigt är vädret i alperna den globala uppvärmningens fel, när ska vi människor börja tänka?