29 september

It's been a bad day, another bad day and all I want to do is look at you and know I'm okay.

Idag blev sorglig, jag längtar hem. Idas 20-årsdag och jag är inte där. Just nu sitter alla på Djupvik och äter middag och firar henne. Det får mig att längta hem så mycket. Jag vill också vara där. Fy alltså.

Iallafall, Grattis världens bästa kusin på födelsedagen, hoppas den är bäst! <3

28 september

Jag längtar hem, massor. Jag har ju längtat hem hela tiden, men det går genom olika stadier. Första 2 veckorna var vidriga och jag grät, sen efter det har det varit okej. Jag har längtat hem men haft mycket att göra så jag har lyckats skjuta det åt sidan lite Nu när mamma och pappa har varit här har hemlängtan tagit en ny form. Jag känner mig melankolisk och vill göra allt men samtidigt inget, vill festa men inte, vill shoppa men inte, vill umgås men inte. Det är en konstig känsla.
Jag har alldeles för mycket tankar som cirkulerar också. Jag vill plugga det som jag gör här, jag har äntligen bestämt mig, men jag vet inte om jag vill vara här hela tiden. Jag vill se om jag kan hitta något närmare hemma som motsvarar det här. Inom europas gränser. Så det går att ta sig hem. Lycka vore om jag hittade något i Sverige som nästan är lika bra. Jag kan nämligen tänka mig att stanna här i 2 år kanske, och sen vill jag plugg hemma. Om det går. Måste se.
Jag har inte gråtit på länge nu, men jag fäller en tår eller två då och då. Det är jobbigt att tänka på saker man missar, som Idas 20-årsdag, och nästa år, min egen 20-årsdag. Det känns sorgligt.
Det är 78 dagar tills jag åker hem, det blir alltså 79 tills jag står på svensk mark. Så nu kan ni börja nedräkninge och planeringen av min välkomstfest ;).
Fy bubblan vad jag saknar alla alltså. Om ni var här vore det ju inga problem alls att vara här. Då skulle jag klara mig hur många år som helst.

26 september

Jag sitter och äter saltlakrits. Det får mig att känna mig lite extra svensk. Jag har hittills träffat 1 amerikan som gillar saltlakrits.
Fick mitt betyg på uppsatsen höjt från C+ till B-. Härliga tider. Det är det där med att + och - inte syns i betygen, så ett B ser så mycket bättre ut än ett C även om det inte är så stor skillnad.
Jag tänkte gå på fest ikväll, känner för att festa. Vet inte om jag har lust med lationfest bara. Inte utan vänner som förstår min humor. Latinofest är humor. Speciellt med ett golv som gungar. Det kommer gå sönder ikväll. Jag ska nog inte gå.
Vill festa som hemma, med de finaste. Jag kan knapp bärga mig till jul. Då är det fest.

Ta mig tillbaka dit!




24 september

De senaste dagarna har gått alldeles för fort. Nu har familjen återvänt till Sverige igen. De är på planet hem.
Har haft en bra helg, familjen hämtade mig vid skolan i fredags. Kärt återseende. Det bar av till New Orleans för rehearsal dinner och efter det utgång till Pat O Brians. Var tvungen att låna Elsas leg för att komma in. Nedrans 21-årsgräns alltså! Kom in ialf och hade askul. Drinkarna kostade 7 dollar = typ 50 kr. Lovely. Var lite sliten när det var dags för det riktiga bröllopet, men det gjorde inget, hade kul ändå såklart. Arianne var ju där.
Söndag så åkte vi tillbaka till "the burg", Hattiesburg med andra ord. Hade quality time med familjen och sen kom Dick och Denise på kvällen <3. Underbart att se dem. 3 år sen sist. Så har spenderat de senaste dagarna med dem. Shoppat mer grejjer till mitt rum och sådär. Shoppat på hot topic också. Fina t-shirts. Lovely.

Har bokat in massa roliga grejjer för att få tiden att gå fortare så att jag är hemma snart. 3-5/10 är det Bay fest. Bl. a. Kid Rock och Nelly spelar. Jag garvar ijhäl mig typ. Sen 24-26/10 är det voodoo fest. Sjukt bra lineup! Kolla själva
här !
Sen så ska jag till Dick och Denise i Florida över Thanksgiving. Har köpt biljetter och sånt. Lovely. Kommer säkert att planeras in mer grejjer så småningom. Snart är jag hemma med alla igen <3.

18 september

Okej människor, nu har jag varit hos frissan. Är grymt nöjd. Var sjukt nervös när hon började fixa mitt hår dock. Jag är ju van vid att ha den bästa <3. Var osäker på om hon förstod vad jag menade. Blev inte som jag hade tänkt i mitt huvud, jag är van vid att slippa förklara grundligt. Men är fortfarande nöjd.


Inte den bästa bilden direkt, men har bara webcam just nu. Får en riktig imorrn så ska ta en bra bild då.

17 september

Fick tillbaka min första uppsats idag. C+, helt okej. De flesta fick ett C, så jag är rätt stolt ändå, även om jag såklart hellre hade fått ett B.
Dagen har varit bra, jag är rätt trött. Borde verkligen plugga psykologi, men hur kul är det på en skala? Det löser sig. Det måste det göra. Inte hela världen om det inte går bra på det första provet. Då komer jag iallafall ha ett hum om vad han ställer för frågor tills nästa prov.
Saknar mina fina alldeles för mycket. Har läst häftet jag fick några gånger de senaste dagarna. Så fint. Jag saknar massor, speciellt att bara ses och få ventilera och spy galla över allt man tycker är fel. Det finns inget som får mig att må så bra som när jag får spendera en hel kväll med dem och bara prata om allt och inget och känna att jag har några som alltid står på min sida.


Ni är mina BFFF's
Best Fucking Friends Forever

16 sept

Bäst den här veckan: Familjen kommer på fredag och jag är så pepp så jag knappt kan tänka på något annat.
Sämst den här veckan: Jag blev erbjuden att följa med Ramon till en klubb idag för att lyssna på hans kompis som spelar electro, men jag kan inte för att jag måste plugga till ett prov imorgon.

Bra saker annars idag: Jag har städat och möblerat om och tvättat. Corey har erbjudit sig att hjälpa mig med mina engelska uppsatser. Jag har dessutom pluggat, jag som aldrig pluggar. Både Geografi och lite Psykologi. Känner mig duktig.

Har förövrig varit ovanlig kallt de senaste 2 dagarna. Har haft tjocktröja på mig utomhus vilket är konstigt när man är i den här delen av landet. Nu ska jag plugga och sen sova massor och ladda inför mitt första prov. Jag är nervös. Ska få tillbaka min uppsats också. hualigen. Nervös dag imorgon.

15 september

okej, så helgen blev inte fullt så mycket plugg som jag hade tänkt mig. I fredags hamnade jag på en latinofest efter att jag träffat Ramon på den internationella picknincken. Han är typ världens roligaste Brasilianare som inte gör annat än att spana snygga killar, så vi kommer rätt bra överens :P. Hade iallafall jätteroligt. Gick hem relativt tidigt. 2.30 ca. Mest komiskt var att golvet i huset där festen var sviktade och den murade eldstaden höll på att falla isär bokstavligen.
Lördagen blev lugn iallafall. Försökte plugga lite, det gick sådär. Städade lite och sånt.
Söndag blev det kyrka, plugga och titta på film med Rachael. Vi såg en jättesöt film om en ung kvinna i New York vars syster är Amish. Hennes syster dör och hon måste ta hand om hennes 5 barn som också är Amish. Väldigt söt. Susse, du skulle älska den och gråta genom halva filmen.
Ingen uppsats tillbaka idag heller. Dåligt. Får tillbaka den på onsdag istället. Suger lite, men det är okej.
Nu ska jag sova lite middag så jag orkar med hela kvällen. Är ju kör x 2 idag. Slutar inte förrns 20.30.

13/9

Jag saknar oss <3



När jag är med er är livet perfekt.

12/9

Wohow. Helg! Äntligen. Har lämnat in min första uppsats, får tillbaka den på måndag. Hoppas att det går bra. Måste plugga psykologi i helgen. Yikes. Prov på torsdag. Nervöst.
Hade intervju för praisebandet igår. ska gå förbi där idag och se vilka som kom med. Känns lite osäkert efter intervjun, tror inte att jag sa det som de ville höra.
Well well. Annars har det inte hänt så mycket. Är vardag nu. Skola, äta, sova, träna osv. Träffa folk typ.

Juste! Såg the dark knight igår! Sjuuukt bra. I like. Alla borde se den, defenetivt.

10/9

Tiden har börjat flyga iväg. Det är bra. Snart hemma och hälsar på mina finaste <3. Det är redan onsdag kväll, hur knäppt är inte det? Söndag var ju igår, det är iallafall så det känns. Det har varit lektioner och BSU den här veckan mest. I måndags var det coffee talk för internationella studenter på BSU, fast alla är välkomna, men det arrangeras för oss. Jag räknar mig knappt till de internationella längre. Jag pratar för fort för att de ska förstå och jag har svårt att förstå dem. Dåligt.
Igår var det audition för bandet på BSU, jag sökte. Tror det gick bra. De som lyssnade verkade tycka det ialf.
Min hals är fuckad, jag håller nog på att bli sjuk. Det suger lite, men det löser sig. Var på kliniken idag och de hittade inget så är en vanlig förkylning på g helt enkelt.
Idag var jag och lite internationella studenter och några från BSU på tjejmiddag, det var trevligt. Åt bakad potatis, sjukt god.

Har köpt 2 par skor för 32 dollar. KAP! Lycko mig. Nu har jag skor till bröloppet. Lovely. Och snart är det helg igen. Ge mig nu! Har inget planerat än, men det brukar ordna upp sig när helgen närmar sig.

7/9

Bowlingen var sjukt rolig i torsdags. Har inte riktigt haft tid att skriva sen dess. Jag förlorade, det gör jag nästan alltid när jag bowlar. Fredag var lektioner och sen på kvällen så hängde jag hos Jason med lite random människor. De var av samma skrot och korn som er där hemma ;). Vi gick på bio, såg Death Race. Den var bra. Sevärd. Inte det bästa jag har sett kanske.
Igår cruisade jag och Rachael runt i Hattiesburg och utforskade staden. Hittade små söta affärer. Köpte chokladte och en weekendväska. Bra grejjer. Billigt också. Efter det blev det bio, såg pineapple express. Sjukt rolig film, även kallad "the dope movie". Frida, Susse, gå se!
Idag har jag varit i kyrkan (nej jag har inte blivit frälst thank you very much). Vi åt lunch i köpcentrumet efter och gick lite i affärer. Köpte lite nya piercingar till tungan. 3 för 10 dollar. Lovely. Pluggat lite har jag gjort också. Duktigt av mig. Ska på cheesecakeparty lite senare. Hur ska det gå med mitt nya liv om de envisas med att göra sånna saker?
Erin skjutsade mig iallafall till och från kyrkan. Hon är nog bland de trevligaste människorna jag har träffat. Så himla öppen och glad. Ni kommer få träffa henne för hon har lovat att komma till Sverige. Hurray!
Nu är jag duktig och tvättar! Det är sjukt tråkigt, men man måste ju ><

4/9

Jag är helt slut. Var på TBT, Total Body Toning, idag på gymet. Galet. Inte något man tränar för kondis, men man tränar varenda muskelgrupp i hela kroppen nästan. Lite småjobbigt sådär, men det var roligt. Fick sällskap av Rachael också, och det är ju alltid trevligt.
Ikväll är det Bowling som gäller, det blir najs. BSU-människorna som ska dit. Och imorrn är det fredag! Tjoho! I helgen blir det bio med Rachael, sen ska jag fixa mina naglar någon dag och så får jag se sen. Säkert lite plugg som behöver göras. Måste börja plugga psykologi. Vi har prov om 2 veckor, men det är typ 80 sidor att läsa, och det är fulla A4:or. Galet. Sen en uppsats i Engelska att fila på också. Jobbigt värre. Nu är det dags att skriva första utkastet av den uppsatsen, ska lämnas in imorrn och ska iväg om 2 timmar. Dags att jobba hårt!

3/9

Jag är tillbaka på skolan. Det känns bra. Tråkigt att säga hejdå till Arianne såklart, men vi ses ju trots allt om 2 veckor.
Hann nästan till min kör och sen gick jag och tränade. Det var skönt. Gick på back2abs klassen som bara är 15-20 minuter. Sen lite träningscykel och trappmaskin och stretch såklart. Skönt var det. Har ätit grymt onyttigt i helgen.

Här är bilder på mina 2 favoritköp när jag och Ari var och shoppade:

Vit klänning med rosa prickar från Gap. Ska ha den på brölloppet.


Hundtandsmönstrad kortärmad kappa, vet inte vilken affär den kom ifrån.
Den kommer vara perfekt med en kofta under när det blir lite kyligare här.

2/9

Det jag älskar med amerikaner är att de är så öppna och trevliga, det jag hatar är att i slutändan så handlar det ändå bara om dem själva. De sätter sig själva i första rummet och istället för att göra som jag är van vid, hjälpa den som sitter lite i knipa, så tänker de på sig själva och låte personen lösa det själv. Jag förstår inte det här tänkandet. Jag är uppvuxen med att även om det bara är en bekant så hjälper man så mycket man bara kan, lägger ner massa tid tills det har löst sig på något sätt. Så även om svenskar kan verka hårda och kalla och inte speciellt mysiga när man försöka lära känna dem, så är det ändå de som står vid ens sida i slutändan. Det tar längre tid att skaffa vänner i Sverige, men de man skaffar står så mycket trofastare vid sidan om dig än någon du kan hitta i det här landet.

Självklart finns det undantag som bekräftar regeln i båda länderna också.

1/9

Jag mår bra! Så alla vet. Har fått en bunt med oroliga mail och så, men jag mår fint. Har inte haft tillgång till internet bara. Är i Monroe, i norra Louisiana. Spenderar tid med uncle Mike och Ari. Jag och Ari har supermycket gemensamt och har haft så roligt tillsammans! Det är helt galet. Idag har vi kollat på kvarlevor av ett indian plejs som heter Poverty Point. Coolt. Sen har vi shoppat, "shop 'til you drop" bokstavligen. Supermysigt. Har köpt massa fina grejjer. Ska försöka lägga upp lite bilder någon dag snart. Massa rea, så Martina lycklig!
Har smakat en ny Ben and Jerrys smak också. Peanut butter cup. Inte en del av mitt nya liv, men oj vad god. Jag menar jag är ju mitt i en hurricane så det kan jag väl unna mig? (A). haha.

Jag mår bra iallafall, och nu finns det WIFI i huset jag är i så jag har internet. Mer uppdateringar till er.