30/8


Hej Gustav, hur mår du? Nu kommer han snart, Gustav. Alla är helt stirriga och knäppa. Jag mår bra. VI ska evakuera idag eller imorrn. Åka till Mike's ställe i Maddison. Så mig går det ingen nöd på. Jag förstår att folk blir knäppa, men i sånna här situationer hjälper det inte att stressa upp sig. Man får hålla sig lugn och lösa problemen allteftersom de kommer. Tur att jag och Arienne är lugna iallafall.

29/8

Alright people!
Nu har jag laddat för Hurricane Gustav. Jag är redo att möta honom. Oavsett om det blir när jag är med mina släktingar eller om jag hinner tillbaka till skolan. Allt är undanplockat, allt viktigt är nedpackat och ska följa med mig. Jag har fyllt hela min garderob med vattenflaskor. Mer vet jag inte. Det här kan bli en spännande helg.

28/8

Tänkte att jag skulle visa lite bilder på hur det ser ut på min skola också:


Det här är Bennett auditorium. Såhär ser de flesta byggnaderna ut här.


Självklart har vi starbucks på campus<3. Det ligger bredvid biblioteket.


Här går jag varje dag när jag ska till skolan.

Okej, kanske inte så många bilder, men jag lever just nu på att sno bilder från andra. Om 3 veckor kommer mami och papi och då får jag en kamera. Så då blir det ordning och reda! Då kommer det bli massa mer bilder.

28/8

Klockan är bara halv två här. Jag har inget att göra, överhuvudtaget. Har saker som jag borde göra. Typ leta upp "Math Zone" Där man kan få hjälp med matten. Ååh, så kul. NEJ TACK! Jag är irriterad. För att jag inte fattar. För att det är samma saker som i matte c, men på engelska. Jag förstår iallfall inte. Det skulle lika gärna kunna stå på ryska, jag skulle förstå ungefär lika mycket som jag gör nu.

Har hunnit med en del hittills idag iallafall. Psykologi på morgonen, sen gymmet och sen lunch på BSU. Väldigt trevligt. Så nu är jag på rummet. Ska på matte kl. 17.00. Sen är det Yoga 19-20. Det blir bra. Sen sova sova sova. Och imorrn bär det av till New Orleans. Jag längtar. Kanske ska packa lite nu?

Juste! Kelley, en tjej som bor snett mitt emot mig i korridoren hade en extra tv som hon ville bli av med. En liten grå sak, men den fungerar alldeles utrmärkt och jag är överlyckligt. Nu ska jag bara skaffa en kontroll till den. Knapparna fungerar nämligen inte. Men jag är så glad för det, fast jag bara kan kolla på en kanal just nu.

Jag saknar min mami och papi <3. Bara 3 veckor tills de kommer nu. Om 3 veckor och 22.5 timme så hämtar de mig efter min sista fredagslektion så ska jag visa dem doormet och sen luncha och sen bär det av mot New Orleans för rehersal dinner. Jag längtar så mycket!

27/8

Massa bilder, allt för er.

26/8

Nu är jag tillbaka efter min andra runda på gymmet idag. Yoga var klassen som sagt. Det var härligt. Lite jobbigt, men det ska ju vara det att träna. Känner i benen att jag har kört ordentligt idag, och armarna kommer nog också kännas efter positionen hunden. Den är lite småjobbig. Sov lite middag så är relativt pigg. Klockan är ändå bara 9pm. Har precis ätit middag. Allt var stängt förutom Quiznos (typ som subway). Tog en veggie på whole wheat bread. Det var gott.

Matte, som jag alltid har varit bra på, kommer bli ett av de jobbiga ämnena. Hade hoppats på att kunna tenta av den och slippa, men det känns som att börja om från början. Jag förstår inte uttrycken på engelska vilket leder till att jag inte förstår lästalen. Mycket irriterande. Det får lösa sig.

Nu; dusha, Sen; Naruto och bingen.

26/8

Jag är matt i lår och rumpa. Körde trappmaskin idag. Sjukt mycket jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara! Körde bara 30 minuter på den och sen gick jag och duschade. Ska på yoga 1 timme ikväll och vill inte vara helt slut när den börjar. Åt lunch med Rachael och Tanya, rätt chill. Skrivde ut lite grejjer som jag behöver till engelskan. Sen försökte jag köpa boken som jag behöver, men den har de fortfarande inte fått in den. Fast nu ringde telefonen, den affären med billigare böcker har fått in den. jag är räddad. Hurra. Ska hämta den imorrn.

Nu är det naptime. Nästa lektion är klockan 5, nu är klockan 3. Så ska sova någon timme. Har pluggat, tränat och haft lektioner redan idag. Så det är najs.

25/8

Dagen har känts galet lång. Började med Engelska imorse, sen direkt på det först geografi och sen music appriciation. Sen var jag ledig 12-15.30. Käkade lunch med Jason, har inte sett honom sen i sommras, så det var kul. Efter min rast var det dags för det första körrepet. Väldigt annorlunda mot vad jag är van vid hemma, men det var kul. Själva utlärningssättet var annorlunda och sen så sjunger vi klassisk musik vilket också blir annorlunda mot det jag har gjort förut.

Sen var det middagsdags så jag och Rachel gick till the Angora och käkade. Bagels. Det är sjukt gott. Sen var det dags för ytterligare ett pass kör. 18.30-20.30, det första passet var 15.30-16.45. Mycket kör blir det. 2 pass på måndagar och 1 på onsdagar. Trodde jag skulle ha på fredagar, men visade sig att jag slapp. Så det var grymt skönt. Slutar 12 istället för 16.45 lixx, det kan inte bli fel. 08.00 imorrn börjar jag med Psykologi, sen ledig hela dagen och sen matte på kvällen. Jag måste plugga engelska imorrn. Inte party. Ska skriva en uppsats om en händelse någon gång under mitt liv som har påverkat mig som person + att jag till det ska ha bilder. Uppsatsen ska också kunna berätta för andra varför den ska betyda något i deras liv, det ska finnas något att ta lärdom av i den. Det kommer bli svårt, får ta hjälp av vårat "writing center" dit man kan gå och få hjälp med uppsatser och sånt.

24/8

Bästa låten:

24/8

Dagen har inte varit superhändelserik. Var i kyrkan med baptisterna, det var rätt kul. Käkade lunch med dem också. Försökte göra mina läxor, funkar inte för att sidan jag ska hämta material på inte fungerar som den ska. Det gör inget. Ganska skönt att slappa. Har tvättat lite också. Duktigt av mig.

Igår glömde jag skriva om våran lilla vattenstafettgrejj. Jag var dränkt. Det var kul i alla fall, men väldigt blött.

Har varit och ätit middag med Rachel precis, det var trevligt. Man märker att man har lärt känna många i helgen. Träffade typ 10 pers i matsalen som jag kände igen och som hejjade på mig. Alla vet vem jag är för att jag är svensk. Många är faschinerade av mina kläder också. Tycker jag har bra stil. Det är alltid roligt att höra.

Nu ska jag chilla. Fortsätta göra ingenting.

23/8

Bra dag! Har provat rock band, jag var kungen på trummor. Sjukt roligt, måste ha!

Pratade med Tyra precis, hennes syster Elsa var där. De var i Sverige när jag var typ 9 år, Elsa och hennes dotter Arianne. jag hade totalt glömt det. Men så berättade hon om det och alla minnen kom tillbaka. Vi hade så roligt tillsammans! Tog massa kort på varandra, var på skansen och massa sånt. Ska träffa henne nästa helg. ROLIGT! Väldigt spännande, tänk vad vi ha förändrats på 10 år. Det är exakt 10 år sen vi sågs i år. Coolt coolt.
Jag orkar inte skriva så mycket mer. Att tänka, prata och göra allt på engelska är ganska utmattande fast jag förstår allt och pratar flytande. Det är ju inte som att prata Svenska direkt. Jag skriver mer imorrn istället!

23/8

Är på Survival Weekend med baptisterna. Lite weird med allt kristet, men väldigt mycket roliga människor och roliga lekar. Vi höll på mellan 17.30-00.00 igår och började 10 imorse och ska hålla på hela dagen. Jag är på det internationella laget. Våra krigsmålningar är våra olika flaggor. Jag är snyggast såklart.


22/8

Snart dags för lektion igen. Tur för mig. Behöver distrahera tankarna. Saknar mamma och pappa så mycket. Lillebror också såklart. Jag verkligen avskyr den här känlsan. Min älskade familj så sjukt långt borta. Och allt stöd från de bästa är också på andra sidan atlanten. Jag känner stödet, men det är svårt när det inte finns någon här som kan trösta mig. Att ha någon att gråta ut hos skulle självklart göra det lättare, men ni är också långt borta. Ni ska veta att det inte är många minuter sammanlagt per dag som ni inte finns i mina tankar. Det är en sak som är säker. Jag önskar att jag var någonstans närmre, så jag kunde komma hem på helgerna och träffa er.

21/8

Nu har jag varit på matten också. Fick ingen uppfattning om hur svår den kommer vara, dr Burst pratade mest om mymathlab. Någon grejj på internet som man ska registrera sig på. Rätt tråkigt. Vi behövde iallafall bara vara på lektionen 30 minuter, och fick reda på att man inte behöver komma på lektionerna, bara när det är prov och sånt. Lovely.

Efter matten blev det träning. yes, jag är duktigt. Idag igen. Blev cykling 20 minuter, sen ett abs/back pass 15 minuter och sen stretch i 10 minuter. Så det var chill. Fortfarande rätt lugnt, men imorrn kommer det kännas i magen. Kvinnan som hade passet var riktigt duktig. Ikväll ska jag eventuellt följa med ett gäng tjejer till en bar eller något, får se hur det blir. Ska iallafall inte dricka. Är inte ens sugen. Det enda jag saknar är att ta en öl eller ett glas vin med mina tjejer <3.

21/8

Idag har jag bara haft en lektion hittills. Psykologi, verkar bli en lite knepig klass. Har köpt böcker och sånt också. Pratat rätt mycket med mamma och pappa. Det är svårt att vara här. Det känns helt okej till och från, aldrig riktigt helt bra, men okej. Ibland kommer det som ångestattacker när jag får svårt att andas och inte kan sluta gråta. Det suger verkligen. Jag vet ju vilka förmåner jag har som kan vara här och kan betala för allt utan att ta lån. Det känns som att jag inte uppskattar det tillräckligt och jag vet att det är så många andra som skulle göra vad som helst för att få byta med mig. Jag kan inte hjälpa det. Jag saknar alla där hemma så otroligt. Speciellt min familj. Jag har verkligen aldrig varit utan dem förut.

20/8

Idag började skolan på riktigt. Det var lite läskigt men rätt okej. Verkar bli en låååång termin. Mycket plugg som det ser ut nu. Fast kan ta bort en klass om jag vill. Så det är bra. Då behöver jag inte känna mig lika pressad.

Skulle komma igång ordentligt med mitt nya liv idag också. Gå på yoga, som jag älskar. Promenerar till Payne center och frågar var klassen ska vara, ingen klass, den är inställd. Jag går upp på övervåningen där maskinerna och sånt finns. Kör motionscykling i en halvtimme och tänkte köra lite mage/rygg efter det. Jag hinner göra 10 min mage, sen går strömmen och alla var tvugna att lämna byggnaden. Det sög lite. Gudarna jobbade emot mig idag. Det är ändå en 10 minuters promenad tillbaka till doormet, så gick i rask takt och tänkte att det är ju alltid något. Så blev nästan en timmes motion idag iallafall. Med tanke på hur lite jag har tränat de senaste 6 månaderna så kommer det säkert resultera med träningsvärk imorrn.
Ska försöka gå upp och gå på morgonyoga. 6.15 börjar den. Om jag somnar i tid så ska jag gå helt klart! Annars blir det nog simning imorrn. Kanske blir båda. Måste gå och köpa böcker och se om de har något på walgreens som man kan dekorera med. Har iallafall gjort lite på cellväggen nu.


det är alltid något...


och det här var dagens outfit, första dagen vill man vara fin och göra bra första intryck!

20/8

Meningen jag älskar dig får en helt annan mening när dem man älskar är så långt ifrån en...

19/7

Jag vet att mina inlägg har varit jätteledsna och så, men jag vill inte oroa er. Det är bara det att det är när man mår dåligt som man har tid att sätta sig ner och skriva. Har ont i hjärtat nu också för att jag saknar alla så mycket. Smärtan blir nästan fysisk bara för att känslan är så djupt rotad.

Jag ska iallafall försöka berätta lite om vad jag har gjort de senaste dagarna. Det har varit något som kallas GEWW, Golden Eagle Welcome Week. För att vi ska få upp skolandan och lära känna människor. Lära oss om att "blead black and gold". Svart och guld är alltså våra skolfärger. Jag har lärt mig massa skolramsor:

[i]S-OU-THERN, Southern Mississippi, U-S-M
B-I-G-G-O-L-D lets go big gold
Southern miss, to the top, let me see your booty pop, Southern miss, black and gold, lett me see your body roll
All the love in my heart there goes a southern mississippi x2 I love my southern miss, I love my southern miss, I love my southern miss, southern mississippi.[/i]

Sen har jag sprungit runt på olika föreläsningar, bl.a om återvinning på campus, hur man hanterar det nya livet på colleget (tyvärr inte utformat för oss som är så långt hemifrån som jag är), om hur man engagerar sig som volontär och jobbar med problematiska ungdomar och övergivna djur och fattiga människor och sånt. Jag har jobbat för att hålla mig sysselsatt helt enkelt. Det gör det hela lite lättare.

Har träffat massa sköna människor. Tjejerna på våningen under mig är galna och jätteroliga. Kommer bara ihåg tre namn: Haylee, Samantha och Money. Ska försöka nämna namn så ni får en uppfattning om vilka alla är.

Sen har jag Tanya som har varit i min GEWW-grupp. Hon är inte galen, utan en lugn trygg människa som är otroligt varm och förstående. Henne kan ni lägga på minnet, för hon kommer jag att fortsätta umgås med. Hon bor i byggnaden bredvid min.

Rachel bor i samma korridor som jag och har samma major också. Så det är skönt. Hon är vääääldigt udda, men trevlig.

Sen har jag ett gäng galna tjejer här i min korridor också. De är roliga och väldigt knäppa.

Från och med imorgon börjar skolan på riktigt med klasser och sånt. Då hoppas jag att allt ska bli bättre. Det kommer bli bättre då. Det måste jag intala mig själv iallafall. Det är mornarna som är värst, som tur är så kan jag ringa hem då för det är bra i tid. Den här kvällen känns lite jobbig, för jag är inte tillräckligt utmattad för att inte orka vara ledsen. Men har en grejj som jag måste göra för skolan online, och den tar sin lilla tid så ska göra det nu.

Hoppas folk känner sig lite mindre oroade över mig nu.

18/8

Tack alla fina människor för allt stöd och fina kommentarer! Jag mår mycket bättre, men det går väldigt mycket upp och ner. Har pratat med mamma och pappa nu på eftermiddagen och grät nästan inte alls! Jag är stolt. Jag har träffat massa underbara människor och alla är så snälla och öppna hela tiden. Det är svårt såhär i början, men självklart kommer det bli lättare sen. Jag saknar er alla massor massor. Jag får påminna mig själv varje dag om att jag kommer se er till jul. Jag är så van att ha er runtomkring mig.
Ni är bäst och jag kommer sakna er lika mycket hela tiden, jag kommer dock lära mig hantera det bättre.

18/8

Jag vet att jag skrev tidigare att jag ville stanna alla 4 åren. Jag ljög. Det var för att det kändes bra när pappa var här. Allt var lätt, för jag hade ju massa stöd från honom och så då kändes det bra. Nu känns det kasst. Jag har träffat en del schyssta människor, men det är så annorlunda från hemma. Jag kämpar för att anpassa mig och skaffa vänner, men det är också svårt när man genomgår en känslomässig bergodalbana. Just nu kämpar jag för att ta mig igenom den här månaden och den här terminen, så får jag lösa resten sen. Jag kanske stannar kvar hemma efter jul. Jag kan inte göra något som inte känns rätt. Då kan jag hitta något annat att göra som känns mer givande och mindre jobbigt.

16/8

En degree vore fortfarande najs, men om det ska kännas som det gör idag finns det inte en chans i världen att jag stannar. Jag mår skit och har gråtit som ett barn i flera timmar nu. Pappa åker till New Orleans ikväll. Jag är så jävla ledsen! Jag vet att alla säger att det bara är 4 månader, men jag tror ingen förstår. Det är inte bara 4 månader borta från hemma, det är 4 månader på en helt ny plats. Jag har inga vänner här än = så fort det är död-tid här så är jag ensam. Jag är livrädd och skitledsen. FY! Det kommer såklart bli bättre, det vet jag med, men ikväll åker mitt sista stöd. Jag vill bara sätta mig på planet och följa med hem. Jag hatar den här känslan. För mig är det svårt att skaffa nya vänner, jag tycker att det är jobbigt.

Efter korridorsmötet idag så känns det bättre, men det är jobbigt.
Hör gärna av er, ring whatever, Jag känner mig sjukt ensam. +16014668318

15/8

Föräldrar som gråter är inte okej. De utgör inget bra stöd, och gör verkligen inte det lättare när man själv försöker anpassa sig till ett liv utan familj, vänner och sitt modersmål. Det är svårt nog. Framförallt eftersom det verkar som att jag blir kvar i 4 år. En degree vore najs, och kanske kan fixa så jag kan vara praktikant på ett ställe i sommar. Om jag har tur. Jag hoppas. Bra med pappas kontakter.

GE MIG SVENSKA TIDNINGAR! Gärna Elle, Revyn och Cosmopolitan. Ni kan lämna till mina päron eller skicka direkt till:
Martina Lindström
The University of Southern Mississippi
118 College Drive # 6884
Hattiesburg MS 39406-0001

Jag vill ha!

15/8

Igår ville inte bloggen publicera mitt långa fina inlägg. Dåligt! Well well. Lika bra. Hade lite motvind igår och blev ganska ledsen. Insåg också att pappa, mitt sista stöd här, åker hem på söndag. Sen står jag här själv tills jag har lyckats skaffa vänner. Kommer ju inte hitta några lika fina som hemma, men vänner måste man ha. Har inte hunnit träffa så många än, med allt som behöver fixas. Jag får börja i helgen istället. Det löser sig.

Var iallafall på  upptakten till workshopen jag ska gå på tills på söndag. Vi fick lyssna på flera som sjöng. Jag är glad att sång är min minor! Seriöst, jag kommer behöva över typ 100 timmar om dagen för att komma upp till den nivån. Det är galet. Klassiskt dessutom. Jag är screwed, tur att jag har entertainment industry som major.

Hmm. juste. Jag måste lära mig en klassisk sång, PÅ RYSKA tills på måndag, ännu mera screwed. Måste hitta någon som kan hjälpa mig. Det är inte okej. Hejdå Martina lixx. WOA! Aja, ska träffa Dr Kyle tidigare idag och hoppas att hon kan hjälpa mig.

13/7

Ojojoj, vilken lång dag! Har trättat massa internationella studenter och fått galet mycket information. Indien var välrepresenterat, och så även asien. Jag var enda svensken där, annars var de 2 eller fler från de flesta andra länderna. Inga andra skandinaver. jag har också hunnit med att skaffa mitt student ID, skaffa en telefon (ni kan ringa mig på +16014668318), och handla det sista till rummet.

Jag har min egen "big  black momma", chefen på ISSS (International student and scholar service). Hon heter Barbara och är underbar. Ser alla oss internationella som sina barn. Jag har fått massa hjälp idag. Träffade även lite musikfolk idag. Dr Kyle och Dr Fuller. Underbara människor. Jag är glad att jag går under music department. Det är där de bästa människorna finns.

Vi fick se en säkerhetsvideo idag också. Om fucking skolmassakrar! Jag menar, VA?!. Well well, nu vet jag hur jag ska hantera det ialf. Massa information om hur man ska hantera tornados också. Man ska ha vattenförråd och matförråd och en ficklampa utifall något händer.

Tänkte på en sak när jag och pappa undersökte staden. Det finns typ fler kyrkor än hus i den här staden. Faschinerande, och lite skrämmande. Fick en inbjudan till "survival weekend" nästa helg. Lät jättebra tills jag kom till paragrafen om hur man kan leva kristet på campus och typ bibelstudier. Då la jag ner. Inte med Baptistkyrkan tack, jag är lutheran. Baptistkyrkan här galna! Rena Jehovas.

12/8

Jag känner mig cool. Har köpt nästan allt jag behöver till mitt doorm room, som jag fö äntligen har blivit tilldelad, för 275 dollar. Billigt. Ljusgrönt och lila är de överhängande färgerna, fint. Vi hann inte med bank och telefon idag, så vi fixar det imorrn eller på torsdag, det blir bra. Jag flyttar in i doormet på lördag, spännande. Hoppas jag får bo med en trevlig människa, annar blir det illa. Jag är inte känd för mitt tålamod.

Jag dricker corona chelada style, den är god. Lime i redan från början. Snart ska vi äta middag. Italienskt. Till lunch åt vi asgod asiatisk buffé. Fanns sushi och massa andra saker. Urgott. Jag var mätt och belåten fram tills för typ 10 minuter sen. Nu är jag hungrig.

jag har glömt min kameraladdare hemma, så ni får inga bilder första månaden. Laddaren kommer med mami och papi när de kommer till brölloppet. Najs. Jag saknar lillebror redan <3. Hur ska stackarn klara sig hemma utan mig?

Juste, det har utfärdats "severe" storm- och tornadovarningar för hela området. Mycket spännande tycker jag. Vi ska undvika fönster och vara beredda att ta oss till säker plats. Jag förstår inte så mycket av vad det går ut på, men spännande är vad det är!


12/8

Godmorgon! Efter en stadig frukost, fruktsallad och en macka, är det dags att starta mitt liv här på riktigt. Vi ska till banken, fixa en telefon och handla. Hela jag pirrar av nervositet och för att jag ser fram emot det. Saknar alla där hemma redan. Såklart. Det är konstigt att inte ha er här och veta att det är så lång tid tills vi ses, men det känns ändå bra.

12/8

Nu är jag framme, jag är cool. Bingen nu, shoppa imorrn. Fast inte rolig klädshopping, mer typ lakan, och annat nödvändigt. Det kan bli najs. Jag ska nog ta mig en stor starbucks-latte. Det skulle vara lovely. Jag orkar inte skriva så mycket. Har varit en lång dag, den blev inte kortare av 1 timmes försening i Atlanta. Vi fick sitta I PLANET 1 timme extra. Varm och äckligt. Någon jefla dörr som var paj och behövde lagas. Det löste sig och vi kom fram tillslut. Hemma är klockan halv åtta på morgonen, så snart ska alla till jobbet. Här är klockan mitt i natten, halv ett tror jag, så här ska det sovas.

Godnatt.

11/8

Idag är det dagen D! Shit. Sitter i en härlig tyst lounge på flygplatsen, härligt! Det är mycket lugnare än att sitta på något fik eller så där nere. Jag älskar specialbehandling, tack AmEx säger jag bara. Gratis internet och allt. Dricker chardonnay och har det bra helt enkelt. Är nervös också. Såklart, hur kan man vara annat. Lyckades hålla mina väskor under viktgränsen ialf, jag är bra! Mycket grejjer är det. Det ska bli kul, jag är spänd. Fy vad jag kommer sakna alla! Ni får hålla mig uppdaterad om allt som händer er hemma. Jag har mail, facebook, msn, you know the drill!

Jag bloggar igen någon gång när jag kommit fram till det stora landet på andra sidan atlanten. Önska mig lycka till!


pappa och gratis ölen och vinet.

10/8

Shit. Jag åker IMORGON! Det är läskigt. Har sagt hejdå till de flesta nu. Det är hejdå som är värst. Inte själva resan i sig. Jag har gråtit som ett barn i 2 dagar bara för att jag har varit tvungen att säga hejdå till så många. Fick världens sötaste grejj av Frida och Susse. Ska läsa den varje kväll. Kommer bli svårt utan dem. Mest för att man är van vid vardagslunken tillsammans med dem. Det blir udda utan. Jag är nervös, lite rädd, men allt känns ganska bra. Har haft sällis hela dagen. Först thesso, sen susse och frida, sen malte och maria. Åt middag med familyn också.
Jag hoppas att jag har packat allt. Annars är jag screwed. Har 3 stora väskor + att jag har lagt lite i pappas väska. Jag är sämst. Meeeen, man vet aldrig vad man kan behöva. Det är ju inte direkt backpacking. Ska ju sjunga och hålla på, gå på bröllopp, träffa massa nytt folk. Spännande är det.

Bloggar mer imorrn, min bebis kommer ju följa med mig överallt. I princip. Har ju skaffat en fin ny datorväska t.o.m. Roligt.

Önska mig lycka till. Jag finns i cyberspace!

8/8

Snart bär det av in till Stockholm med Björn Christer, sjöräddningsbåten här på Dalarö. Ska åka in med pappa. Roligare att åka båt än kommunalt! Banne mig. Ska möta Emmi och Amanda inne i staden, vi ska på 90s. Yää. As usual. Haha. Ska bli grymt. Jag är danssugen. Blir rätt chill ikväll ändå, vill spara mig lite tills imorrn. Den stora avskedsfesten då vi också firar Ida 20 år! Storis. Hon fyller egentligen år 29 september, men då är ju inte jag hemma, och självklart vill hon fira med mig. Vem vill inte det lixx ;P. Sorry alla vars födelsedagar jag kommer missa, jag vet att ni kommer sakna mig!

Nu ska jag välja outfit för kvällen.

8/8

Alla 08:ors dag eller hur var det?

Iallafall, jag har skaffat en resedagbok. Söker ni på partymarty hittar ni den. Vill ni vara med på maillistan för den, kommentera det här inlägget med eran mailaddress så lägger jag till er. Bloggen kommer vara mycket inriktad på fritid och sånna saker, medans resedagboken kommer vara mer på vad som händer i skolan. Självklart kommer jag blanda lite, men resedagboken är mycket för släkten, och de kanske inte ska veta allt jag gör på fritiden ;)

7/8

Jag överlevde hela vägen hem. Lucky me!

Smakprov på vad jag och Frida roade oss med idag:








Och så avslutar vi med en fin bild efter alla skratt:



7/8

Woah! Sitter i handen. Hittade ett trådlöst nätverka att surfa in på. Najs. När jag, Susse och Frida väntade på bussen slocknade väglamporna helt plötsligt, de är släkta här med. Helt mörkt på busshållplatserna. Jag blir lite nervös. Hatar mörker. Det får lösa sig. Har ju datort ialf. Bra sällskap.

Har numera visum, det är lovely. Efter att ha hämtat visumet på ambassaden åkte jag och mamma till älvsjö och lämnade lite grejjer som de glömde i midsommras. De har inte kunnat hämta dem eftersom de har rest jorden runt. Lyxigt. Sen bar det av till Frida och dumpa min stationära dator. Har ju min nya bebis nu, och Fridas gamla dator är under all kritik så att säga. Så nu flyttar vi över allt till min så får hon den. Både för hennes och alla andras skull. Jag vill mörda hennes gamla, men den var ju bättre än inget alls ialf.

Noter min snygga nya design också!
Josefin har hjälpt mig med den! TACK SÅ MYCKET!

Nu ska jag återgå till min mörrädsla och kanske titta på lite film för att lugna mina nerver. Jag rapporterar igen när jag kommer hem till tryggheten.

7/8

Sjunde augusti. Elfte Augusti. Jag har 4 dagar kvar i Sverige att faktiskt uträtta något på. Jag menar, på måndag måste jag åka hemifrån vid senast halv elva. Det känns sjukt konstigt. Det enda som inte har fallit på plats än är boende. Har inte fått något svar om det, så vet inte om jag får boende på skolan. Isåfall måste jag hitta något annat. Hyra en lägenhet eller hyra in mig hos någon. Det måste lösa sig.
Idag ska jag luncha med Linn, sen bär det av in till ambassaden för att hämta mitt visum, sen hem till Frida och dumpa min stationära dator som hon ska få, färga min utväxt som är närmare en centimeter nu. Får se vad som händer framåt kvällen. Jag är sugen på bio. Batman. Ska se om Frida och Susse vill gå.

7/8

Dagens vill ha:


Klänning från Zac Posen. Underbar!


Skulle inte sitta fel med de här skorna från Hollywood Heels till! Titta på deras sortiment
här.

6/8

Dagen blir verkligen lång när man går upp tidigt! Imorse blev det till att gå upp 05.30 eftersom vi var tvugna att lämna hemmet 06.30 för att komma i tid till ambassaden. Nu vänner känns det verkligen att det bär av snart! På ambassaden gick det bra, stod i kö 30 minuter utanför och sen fick jag vänta ca. 20 minuter inne, vilket inte är länge för att söka visa. Jag ska hämta visumet imorrn, så nu har jag allt klart tills jag åker, förutom packningen. Hemska tanke. Har fyllt 1½ väska redan, och jag har massor kvar att packa. Illa illa. Det pirrar i magen, och ni som känner mig vet ju vilken resfeber jag brukar ha bara jag ska vara borta en vecka! Nu ska jag vara borta 4 månader, snacka om resfeber kan jag ju säga. Ju närmare avresa vi kommer, ju mer blandade blir mina känslor kring det. Det löser sig!

Grattis till världens bästa faster som fyller år idag! Yes.

Juste, mamma skämde bort mig lite idag. Världens sötaste klänning, en rosa :O. En topp och en tunika, ett skärp och en liten väska också. Dock var det ta 2 för 1 på rean på indiska. Så fick skärpet och toppen på köpet så att säga. Det var najs.

btw, USA HERE I COME!

4/8

Läs och begrunda denna underbara människas blogg. Hon är både smart och cool och statuerar ett exempel för alla oss i världen. Ni som inte orkar, bli inspirerade av henne, ni som kämpar mot miljöförstöring och heteronormen, peppas av det hon skriver. MER LÄSARE ÅT LISA!

http://lisaochjag.blogg.se

4/8

'
90s i fredags.

3/8

Torsdagen spårade ut lite, fredag var jag nykter. Hade ändå kunnat stanna hela natten, men Susse skulle upp och jobba, likaså Frida. Nästa gång kanske.

Jag är nervös så jag vill kräkas. Har packat en hel väska, och då är det ändå mest kjolar och klännignar. Har inte ens börjat packa toppar än. Hur ska jag få med mig allt? Kommer dö av nervositet inne på ambassaden. Kommer inte sova på hela helgen pga resfeber och kommer gråta som en baby hela måndagen för att jag kommer få ångest över att lämna min älskade mami. Mest för att jag vet att hon kommer må dåligt när jag åker, och att hon kommer sakna mig lika mycket som jag kommer sakna henne, om inte mer.